Google lanceert Android Pay in België

Google en BNB Paribas Fortis hebben vanochtend op een gezamenlijke persconferentie het betalingssyteem Android Pay geïntroduceerd in België. Zo kan u straks via een eenvoudige service snel betalen met de smartphone. België is het vierde Europese land waar Android Pay beschikbaar is.

De bankkaart lijkt steeds meer achterhaald. Na onder andere de Bancontact-app en de eigen bankapplicatie, kunnen klanten van BNP Paribas Fortis nu ook gebruik maken van Android Pay. Het systeem werkt eenvoudig: u voert eenmalig uw bankkaartgegevens in en nadien kan u betalen door uw smartphone tegen een betaalterminal te houden.

Google zegt dat het systeem veilig is en dat persoonlijke gegevens niet worden bijgehouden. Elk apparaat krijgt een uniek token, een beveiligingscode met beperkt gebruik. Dat moet het onmogelijk maken om in naam van een gebruiker een betaling uit te voeren met een ander toestel dan het zijne. Bij het betalen wordt de token gecommuniceerd aan de winkel, zodat het echte nummer van de kaart van de gebruiker veilig verborgen blijft, klinkt het.