Hulpdiensten: "Geen slachtoffers na lawine in Tignes"

Vanmorgen is er opnieuw een lawine geweest in het skigebied van Tignes, in de Franse Alpen. Eerst waren er berichten van ooggetuigen dat er een tiental mensen onder de sneeuw bedolven zouden zitten, maar intussen is het duidelijk dat er geen slachtoffers zijn.

Volgens France Info is de lawine om 9.50 uur naar beneden gekomen op de blauwe piste "Carline" in Val Claret. Dat is een piste voor beginners. Doordat de weersomstandigheden slecht waren, waren verschillende andere skipistes gesloten. 

Ooggetuigen lieten weten dat er daardoor veel volk op de piste "Carline" was. Franse media melden eerst dat er een tiental mensen onder de sneeuw bedolven zaten. Ze baseerden zich op de verhalen van de mensen ter plaatse. Er werd een reddingsoperatie opgestart, maar die werd al gauw stopgezet toen de hulpdiensten merkten dat er geen slachtoffers waren.

Het is nog maar van half februari geleden dat hetzelfde skigebied getroffen werd door een dodelijke lawine. Daarbij zijn toen vier doden gevallen. De slachtoffers toen bevonden zich buiten de piste.