Klarafestival start in vier Brusselse metrostations

Van 9 tot 24 maart vindt in Brussel, Brugge en Antwerpen opnieuw het Klarafestival plaats. Om het festival op gang te trekken zijn er volgende week donderdag een reeks akoestische mini-concerten in enkele metrostations. Het Klarafestival focust dit jaar met het motto "Home sweet home" op de actuele thema's migratie, verplaatsing, ballingschap en identiteit.

De aftrap van het festival wordt gegeven op donderdag 9 maart met akoestische mini-concerten met klassieke muziek in vier metrostations: Kunst-Wet, De Brouckère, Rogier en Centraal Station. Vijf artiesten van de groep St. Georges Quintet treden er van 17 tot 19 uur op in de lokettenzaal.

"De verschillende plaatsen die het Klarafestival in Brussel ontvangen - Bozar, Bronks, Flagey, Kaaitheater, de kathedralen van Sint-Michiels en Sint-Goedele en de Mirano Continental - zijn zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer", meldt MIVB. "De festivalgangers kunnen het beste traject vinden om de concertplaatsen te bereiken via de zoekmotor op mivb.brussels."