Louis Theroux maakt nieuwe driedelige documentaireserie voor de BBC

Louis Theroux gaat opnieuw documentaires maken voor de Britse openbare omroep BBC. De Brits-Amerikaanse journalist en reportagemaker zocht opnieuw zijn inspiratie in de VS omdat het land voor "unieke, verscheurende keuzes" staat. De onderwerpen deze keer zijn moord, sekshandel en verslaving aan slaapmiddelen.

De documentaires, met de voorlopige werktitels "Moord in Milwaukee", "Sekshandel in Houston" en "Opiate City" zullen later dit jaar op BBC 2 te zien zijn.

Theroux staat bekend om de schijnbaar argeloze manier waarmee hij mensen interviewt. Zijn onderwerpen tasten de rand van het normale af. Voor zijn reportages probeerde hij onder meer de geheimen van de Scientology-sekte te doorgronden, bezocht hij veroordeelde pedofielen, pornoacteurs, en verslaafden. Recent maakte hij een vervolg op zijn eerder portret van de in opspraak geraakte Britse tv-personality Jimmy Savile. Hij wou nagaan waarom hij destijds niet in de gaten had dat de man een pedofiel was.

Voor de nieuwe serie dompelt Theroux zich, naar eigen zeggen, onder in enkele van "de meest verontrustende en disfunctionele aspecten van de Amerikaanse samenleving."

Hij trok onder meer naar Milwaukee, een van de armste steden in de VS op het moment dat daar grote spanningen waren tussen de politie en de zwarte inwoners. In Houston praat hij met vrouwelijke sekswerkers. De Texaanse stad staat bekend als een van de belangrijkste draaischijven voor mensenhandel in Noord-Amerika.

Meest gelezen