Niels Destadsbader opent Werchter Boutique

Zanger Niels Destadsbader zal dit jaar Werchter Boutique openen. De creatieve kameleon won onlangs al een Gouden K van Ketnet en een MIA in de categorie Vlaams Populair. Destadsbader opent de weide rond het middaguur. De hoofdact op Werchter Boutique is Robbie Williams.
James Arthur Photography

Niels Destadsbader reageerde vanmorgen door het dolle heen in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM. "Ik mag Werchter Boutique openen! Toevallig wou ik net tickets kopen toen ze me belden. Ik geloofde het eerst niet", aldus de West-Vlaming die ook nog verklapte dat hij op dit moment druk bezig is met opnames voor "De wensboom".

Na Destadsbader treedt het synthpop-duo Erasure op. Zij toeren komende zomer door Europa met Robbie Williams. De laatste keer dat die laatste in België was, was twee jaar geleden als headliner van TW Classic.

Daarna is het de beurt aan Stan Van Samang, uit het naburige dorp Wijgmaal. De Nederlandse zanger Marco Borsato volgt hem op, waarna de Schotse singer-songwriter en Brit Award-winnares Emeli Sandé haar zangkunsten op het podium in Werchter mag vertonen. Zij effent het pad voor Robbie Williams.

Werchter Boutique is een eendagsfestival waar alles draait rond één absolute topnaam. In het verleden waren onder meer Madonna, Prince, Metallica en Muse al van de partij. Vorig jaar was Rihanna aangekondigd op 21 juli, maar dat concert werd afgelast omdat de politie die dag maximaal moest worden ingezet voor de nationale feestdag in Brussel. Rihanna trad uiteindelijk op 18 augustus op tijdens Pukkelpop.