Voormalig minister Jacqueline Galant is zwanger

De Franstalige liberale politica Jacqueline Galant heeft op Facebook aangekondigd dat ze zwanger is. Galant stapte eerder op als minister van Mobiliteit uit de regering-Michel. Ze is wel nog lokaal politiek actief als burgemeester.

Jacqueline Galant is 42 en lid van de liberale MR, de partij van premier Charles Michel. Bij het begin van die regering was ze minister van Mobiliteit en was ze dus verantwoordelijk voor de spoorwegen en de luchthavens.

In april vorig jaar nam Galant echter ontslag, nadat het voormalige hoofd van haar departement haar verweten had dat ze onvoldoende aandacht had gehad voor de veiligheid van de luchthavens. Dat was een heikel punt na de aanslagen van 22 maart op Zaventem en het metrostation Maalbeek.

Galant verwierp die kritiek, maar nam toch ontslag. Onlangs rekende ze in een boek af met de huidige gang van zaken in de politiek, iets wat ook niet zo heel goed was gevallen binnen de MR.

Op Facebook heeft Galant nu gezegd dat ze zwanger is. De voorbije maand heeft ze meer tijd gehad om vrouw te zijn en om tijd te maken voor diegenen waar ze echt om geeft, zegt ze. Galant is ook burgemeester van Jurbise in de Waalse provincie Henegouwen.