"Meisje zonder vrees" daagt stier uit in Wall Street

In Wall Street, in New York, is een standbeeld geplaatst van een meisje dat zonder vrees een grote stier uitdaagt. De iconische bronzen stier stond daar al langer, maar voor Vrouwendag is er nu een meisje bijgekomen om een statement te maken.
2017 Getty Images

Het standbeeld van het meisje, een kunstwerk van Kirsten Visbal, is net tegenover de imposante stier geïnstalleerd om een statement te maken op Vrouwendag. Het meisje moet de kracht van vrouwelijk leiderschap in de verf zetten op een heel symbolische plaats voor de zakenwereld.

State Street Global Advisors, het bedrijf achter het initiatief, wil de aandacht vestigen op het ontbreken van vrouwen in topfuncties in het bedrijfsleven en op de loonkloof. "We willen bedrijven vandaag oproepen om concrete stappen te ondernemen voor meer genderdiversiteit in bestuursraden", zei ceo Ron O'Hanley.

In principe blijft het standbeeld van het meisje een maand staan, maar als de reacties positief zijn, kan het er permanent blijven. De stier - die optimisme en kracht uitstraalt - stond al langer in Wall Street, en is bij toeristen een geliefkoosd onderwerp voor een foto. Met het meisje erbij, is er nu een extra attractie.

2017 Getty Images
2017 Getty Images
2017 Getty Images