Antwerps duo Froy&Dind wint Womed Award

Het Antwerpse kledingbedrijf Froy&Dind heeft de Womed Award voor vrouwelijk ondernemen gewonnen. De prijs werd uitgereikt door koningin Mathilde.

De Womed Award is een initiatief van het netwerk voor vrouwelijk ondernemen Markant. Achter het bedrijf Froy&Dind gaan de Antwerpse onderneemsters Adinda De Raedt en Froya Deryckere schuil. Het bedrijf is in 2008 opgericht om tegemoet te komen aan de vraag naar ecologisch geproduceerde kleding.

Froy&Dind ontwerpt en produceert zelf kleding en levert die aan 400 winkels in heel Europa. Daarnaast zijn er twee eigen winkels voor vrouwen- en babykleding. De twee andere genomineerden voor de prijs waren Elisabeth Lemmens van het bedrijf Kayak Maritime Services, dat scheepsafval ophaalt, en Fabienne Verbeek van het automatiseringsbedrijf GNA.