Federaal parket wil dat terreurproces gewoon kan doorgaan

Het federaal parket gaat in cassatie tegen een beslissing om de rechters van een terreurproces in Brussel te wraken. Op dat proces waren de drie rechters even samen in een lokaal met de openbare aanklager van het federaal parket.
BELGA/VERGULT

De advocaten van de terreurverdachten vonden dat dat de indruk wekte dat ze mogelijk met elkaar gepraat hadden over de zaak. Ook het hof van beroep vond dat dit een schijn van partijdigheid over het proces wierp en besliste dat het proces moet worden overgedaan met andere rechters.

Het proces startte ruim 5 maanden geleden al, maar het kwam nog nooit tot een echte inhoudelijke behandeling van de zaak, omdat de zaak zeker drie keer werd uitgesteld, telkens voor een procedurekwestie of een andere reden.

Het proces draait rond 13 verdachten uit de streek rond Maaseik in Limburg. Zij zouden Syriëstrijders hebben geronseld of zelf in Syrië zijn geweest.