Hawaï vecht herziene inreisverbod Trump aan

De Amerikaanse staat Hawaï gaat het nieuwe inreisverbod dat president Donald Trump heeft aangekondigd juridisch aanvechten. Ook het nieuwe decreet is volgens Hawaï in strijd met de grondwet. Dat maakten advocaten van de staat bekend.
Betoging in Cambridge (Massachusetts) tegen het herziene inreisverbod van president Trump

Maandag ondertekende Trump een decreet voor het nieuwe inreisverbod. Daarin staat dat mensen uit zes overwegend islamitische landen tijdelijk geen visum krijgen. Het betreft de inwoners van Jemen, Soedan, Somalië, Syrië, Libië en Iran. Irak is daar niet meer bij. Met het verbod wil Trump islamitische terroristen tegenhouden. Het eerste inreisverbod was opgeschort door een federale rechter.

Hawaï gaat als eerste staat het herziene inreisverbod dat president Donald Trump heeft aangekondigd, juridisch aanvechten. Dat maakten advocaten van de staat bekend. Ze bepleiten een tijdelijke opschorting die de invoering van het nieuwe decreet moet blokkeren.

Het ministerie van Justitie heeft nog niet gereageerd op het plan van Hawaï om het nieuwe inreisverbod aan te vechten.