Johnny Hallyday vecht tegen kanker: "Mijn dagen zijn nog niet geteld"

De Franse rockzanger Johnny Hallyday vecht tegen kanker, maar maakt het goed. Dat heeft hij zelf op Twitter en Facebook verteld, nadat er de afgelopen dagen geruchten rondgegaan waren dat de zanger terminaal zou zijn. "Mijn dagen zijn nog niet geteld", benadrukt hij.

De afgelopen dagen circuleerde het bericht al dat de 73-jarige rockzanger Johnny Hallyday terminale kanker zou hebben. Een gerucht dat meteen in alle toonaarden ontkend werd door de omgeving van Hallyday, maar er blijkt nu toch een kiem van waarheid in te zitten. De zanger vecht wel degelijk tegen kanker, maar benadrukt in een moedige Facebookpost dat hij niet in levensgevaar is.

Hallyday is naar eigen zeggen gechoqueerd door de "stroom van leugens over zijn gezondheidstoestand". "De alarmerende informatie verspreid door sociale netwerken en opgepikt door sommige media is verkeerd, pijnlijk en laag. Eerbaarheid en discretie zijn op zijn plaats in dit soort berichten, al was het maar uit respect voor mij en mijn omgeving."

"Tot snel op het podium"

Hij verzekert dat hij in goede conditie verkeert, maar dat hij desalniettemin momenteel tegen kanker vecht. "Ze hebben enkele maanden geleden een aantal kankercellen gevonden, waarvoor ik op dit moment behandeld word. Ik word gevolgd door uitstekende dokters, waarin ik het volste vertrouwen heb. Mijn dagen zijn nog niet geteld."

"Het is een gevecht dat ik met trots aanga samen met mijn vrouw Laeticia en mijn geliefden." De zanger eindigt met: "Tot snel op het podium, Johnny Hallyday."

Aan welke kanker Hallyday lijdt, is niet bekend. In 2009 werd hij al eens geopereerd aan darmkanker.