Opera "Aïda" in regie van Franco Dragone in mei in Antwerpen en in december in Brussel

De opera "Aïda", de klassieker van Verdi in een regie van Franco Dragone, wordt in mei in Antwerpen en in december in Brussel vertoond. Dat heeft de Belgisch-Italiaanse regisseur gisteren aangekondigd. "Het doet me plezier dat ik mijn opera aan de Belgische burgers kan laten zien", aldus Dragone.

Dragone, bekend van zijn wereldberoemde shows voor Cirque du Soleil, werd in 2013 door de directeur van het Theatro San Carlo in Napels gevraagd om daar het operaseizoen te openen.

"Als zo iemand dat vraagt aan een persoon die shows maakt voor het circus, dan betekent dat toch iets", zegt Dragone. "Ik heb de muziek van Verdi met respect behandeld, maar op het vlak van het visuele ben ik toch ongehoorzaam geweest."

De opera van Verdi speelt op 11, 12, 13 en 14 mei in de Stadsschouwburg in Antwerpen en op 23 december in Vorst Nationaal in Brussel.