President Trump: "Ik heb immens veel respect voor vrouwen"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft, ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag vandaag, zijn "immens respect" voor de vrouw betuigd. Tijdens zijn verkiezingscampagne waren op dat vlak andere geluiden te horen.

"Ik heb immens veel respect voor vrouwen en de vele vitale rollen die ze vervullen in de opbouw van onze maatschappij en economie", twitterde de Amerikaanse president bij het krieken van de dag.

Zo krijgen we een ander beeld van Trump dan destijds tijdens de verkiezingscampagne. Toen was een video opgedoken, het "grab some pussy"-filmpje, waarin Trump een vrouw reduceerde tot haar vermogen in bed. Dat kwam hem op betogingen en protesten te staan, met een Vrouwenmars op de dag van zijn inauguratie als culminatiepunt.

Maar met deze tweet zal de scepsis over zijn beleid niet meteen weg zijn. Vrouwenrechtenorganisaties vrezen namelijk dat de regering-Trump komaf gaat maken met het beroemde Roe vs Wade-arrest uit 1973 en aldus het recht op abortus duchtig gaat ondergraven.

En de tweet zelf lokte meteen een stroom aan reacties uit van mensen die de president aan zijn eerdere uitspraken deden herinneren.