Status Quo komt naar Antwerpen

De Britse rockband Status Quo komt opnieuw naar ons land. De groep die momenteel op tournee is met "Aquostic II", het nieuwe album waarop oude klassiekers in een nieuw, akoestisch jasje gestopt zijn, doet op 17 november de Stadschouwburg in Antwerpen aan. Status Quo zag het licht in 1962, toen nog onder de naam The Spectres. De groep bereikte vooral vanaf de jaren 70 en 80 een breed publiek met meestampers als "Rockin' all over the world", "Down down" en "Roll over lay down".

Status Quo, ook wel eens de meest hardnekkige band ter wereld genoemd, zag het licht in 1962 onder de naam The Spectres. De groep bereikte vooral vanaf de jaren 70 en 80 een breed publiek met meestampers als "Rockin' all over the world", "Down down" en "Roll over lay down" maar ook met het meer melancholische "In the army now".

Midden jaren 80 leidden hoogoplopende spanningen tussen groepsleden Francis Rossi, Rick Parfitt, Alan Lancaster en John Coghlan ertoe dat de band niet meer voltallig optrad. Vier jaar geleden werd de ruzie bijgelegd en kwam er een zogeheten afscheidstournee, zij het enkel in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 verscheen ook "The Definitive Hits".

In het najaar van vorig jaar echter kwam dan toch nog "Aquostic II", uit, een vervolg op het eerste akoestische album "Aquostic, stripped bare" uit 2014.  Stichtend lid en gitarist Rick Parfitt zal er niet bij zijn, dit najaar in Antwerpen. Hij overleed op 24 december vorig jaar aan de gevolgen van een zware infectie. Parfitt had zes maanden daarvoor een hartaanval gekregen na een optreden in Turkije en trad sindsdien ook niet meer mee op.