"Hier at Sir Ian McKellen een gepofte aardappel en dronk hij een latte"

In een studentencafé van de universiteit van Liverpool hangt sinds kort een opmerkelijke plaat die naar Sir Ian McKellen verwijst. Het opschrift brengt louter in herinnering wat de Britse acteur dronk en at toen hij het etablissement recent bezocht.

Doorgaans verwijzen herdenkingsplaten naar roemrijke gebeurtenissen of belangrijke personen, maar ook fait divers kunnen al eens goed zijn voor een speciale vermelding. Dat bewijst het initiatief van de Sphinx, het café van de Liverpool Guild of Students.

Op 3 maart was Sir Ian McKellen te gast op de universiteit van Liverpool voor een lezing voor meer dan 300 studenten over LGBT-onderwerpen (lesbian, gay, bisexual, transgender). De Britse acteur bekend van "The lord of the rings" sprak onder meer over zijn ervaringen als jonge homoseksuele man en zijn beslissing om in 1988 op 49-jarige leeftijd uit de kast te komen.

Na de lezing trok McKellen naar de Sphinx waar hij een gepofte aardappel at en een cafè latte dronk. Die simpele gebeurtenis heeft het café nu met een herdenkingsplaat vereeuwigd. "Sir Ian McKellen zat hier aan tafel vijf en genoot van een gepofte aardappel en een latte", leest die, gevolgd door de datum.