Videospeler inladen...

Aantal gewonden bij aanval met bijl in station Düsseldorf bijgesteld naar negen

In het station van de Duitse stad Düsseldorf heeft een man gisteravond voorbijgangers aangevallen met een bijl. Daarbij zijn negen mensen gewond geraakt, onder wie drie ernstig. De politie heeft één verdachte opgepakt. Hij zou geen terroristisch motief hebben gehad.

Onder de negen gewonden zijn ook Italiaanse toeristen. Dat heeft het hoofd van de politie van Düsseldorf op een persconferentie bekendgemaakt. In tegenstelling tot de eerste berichtgeving na de overmeestering van de dader, zijn er geen zeven maar negen mensen gewond geraakt bij de aanval, onder hen ook twee Italiaanse toeristen.

Geen van de negen slachtoffers verkeert echter in levensgevaar, al zijn er wel vier mensen erg aan toe, zegt hoofdcommissaris Norbert Wesseler. De slachtoffers zijn tussen de 13 en 50 jaar oud. Ondertussen heeft de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen gezegd dat de slachtoffers op alle hulp zullen kunnen rekenen die ze nodig hebben. Dat heeft een woordvoerster van Hannelore Kraft (SPD) benadrukt.

Geen terroristisch motief

De verdachte is een 36-jarige man uit ex-Joegoslavië die in Duitsland woonde, in Wuppertal. Hij kampte met psychologische problemen. Hij zou aan paranoïde schizofrenie lijden. Gisteravond rond 20.50 uur ging hij willekeurig mensen te lijf met een bijl op het perron van het station van Düsseldorf en in een trein.

De geweldpleger vluchtte vervolgens over het spoor en sprong van een brug. Bij die sprong raakte hij zwaargewond. De politie, die massaal ter plaatse kwam, dacht eerst dat er verschillende aanvallers waren, grendelde het station urenlang af en liet het treinverkeer stilleggen. Rond 0.30 uur werd het station grotendeels vrijgegeven. De dader is intussen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Volgens zijn broer had hij een bijl mee omdat hij het gevoel had dat hij gevolgd werd.

In december zijn er in Berlijn 12 doden gevallen toen een terrorist met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt. De dader kon ontkomen, maar is nadien in Italië door de politie doodgeschoten.

Meest gelezen