Bestuurster onder invloed botst met kinderen in auto

In Berlare zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar zwaargewond geraakt nadat hun moeder met de wagen twee geparkeerde voertuigen had aangereden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De vrouw verkeerde onder invloed en één kind verkeert nog in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde gisteravond rond 20 uur aan de Emiel Hertecantlaan in Berlare. "De 31-jarige vrouw uit Wichelen reed met haar wagen twee geparkeerde voertuigen aan", zegt parketwoordvoerster Katrien Borms. "Haar twee minderjarige kinderen van 7 en 4 jaar oud die bij haar in het voertuig zaten, raakten door de aanrijding zwaargewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Momenteel verkeert één kind nog in levensgevaar."

De moeder legde een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, maar het parket vraagt de verlenging van de intrekking. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen vraagt haar aanhouding.

Het parket heeft ook een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.