Kettingbotsing met twaalf auto's in Lichtervelde

Op de E403 zijn vanochtend twaalf auto's op elkaar gebotst in de richting van Kortrijk, net voorbij Torhout, ter hoogte van Lichtervelde. Op dezelfde snelweg zijn nog twee andere ongevallen gebeurd: bij Roeselare-Izegem en Wevelgem.

De kettingbotsing gebeurde kort voor 8 uur, zowat een kilometer voor de afrit Lichtervelde. Het was er al snel een uur filerijden, terwijl zich richting Brugge een kijkfile vormde. Het ongeluk gebeurde op linkerrijstrook, en er is heel wat blikschade.

"Het blijkt mee te vallen. Op enkele heel lichtgewonden na is er vooral blikschade", liet de federale politie weten. Het ongeluk was tegen half 10 helemaal afgehandeld, waarop de rijweg opnieuw werd vrijgegeven.

Het Vlaams Verkeerscentrum adviseert automobilisten die van Brugge naar Kortrijk moeten om om te rijden via de E40 naar Gent en vervolgens de E17.

Nog twee andere botsingen tussen Brugge en Kortrijk

De E403 tussen Brugge en Kortrijk leek vanmorgen op een brokkenparcours, want ook op twee andere plaatsen gebeurden ongelukken.

In Izegem botsten drie voertuigen in de richting van Brugge, met enkel materiële schade. Ook ter hoogte van Wevelgem gebeurde een ongeval in de richting van Kortrijk. Daarbij waren vier voertuigen betrokken. Er vielen enkel lichtgewonden en er stond een file van een halfuur.