Man die zich als Justin Bieber voordeed verdacht van grootschalig kindermisbruik

In Australië is een man aangeklaagd voor meer dan 900 gevallen van kindermisbruik. Dat melden Australische media. Opvallend: hij slaagde erin zijn slachtoffers om de tuin te leiden door zich online als Justin Bieber voor te doen.
TEK IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY

931 aanklachten voor kindermisbruik: daar kijkt een man van 42 uit de Australische deelstaat Queensland tegen aan nadat hij jarenlang minderjarigen via het internet chanteerde en misbruikte.

De eerste feiten dateren al van 10 jaar geleden. Al die tijd benaderde hij zijn slachtoffers via sociale media als Facebook en Skype. Daarbij deed hij zich vaak voor als niemand minder dan Justin Bieber om hun vertrouwen te winnen. Vervolgens vroeg hij hen seksuele handelingen te stellen of naaktfoto's door te sturen. De meeste van zijn slachtoffers zijn Australische kinderen.

"Het feit dat zoveel kinderen geloofden dat ze effectief met deze beroemdheid communiceerden, toont aan dat we moeten nadenken over hoe we als maatschappij onze kinderen met onlineveiligheid vertrouwd maken", zegt inspecteur Jon Rouse. Hij noemt de feiten "vreselijk". De verdachte verschijnt op 6 april voor de rechter.

Net nu is de echte Justin Bieber onderweg naar Australië. Daar geeft hij maandag een optreden.