Merkel schaart zich achter Tusk: "Beste voor stabiliteit"

Angela Merkel schaart zich volmondig achter Donald Tusk. Dat heeft ze in het Duitse parlement gezegd. De Duitse bondskanselier wil dat de Pool een tweede termijn als voorzitter van de Europese president krijgt, omdat dit volgens haar het beste is voor de stabiliteit van de Europese Unie.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

"Ik zie de herverkiezing van Tusk als een belangrijk signaal voor de stabiliteit van de Europese Unie", zegt de Duitse bondskanselier. Ze gooit daarmee haar volledige gewicht in de strijd. Veel andere landen scharen zich ook achter een tweede termijn voor Tusk, maar de pro-Europese voorzitter ligt moeilijker in Oost-Europa en in zijn eigen thuisland Polen.

De boodschap van Merkel komt er op een belangrijk moment, net voor een tweedaagse Europese top waarin moet worden beslist of Tusk aan kan blijven of niet. De job werd eerder al uitgevoerd door Herman Van Rompuy.