Nuits Botaniques zet Tindersticks, Daan en An Pierlé op affiche

Op het programma van de Nuits Botaniques staan dit jaar onder anderen Tindersticks, Daan en An Pierlé. De concertreeks vindt plaats van 11 tot 24 mei. Er staan ongeveer 130 concerten gepland, verdeeld over 5 concertzalen. Het programma werd donderdag voorgesteld in het Koninklijk Circus in Brussel. Ongeveer 35.500 muziekliefhebbers woonden de editie in 2016 bij.

Een van de creaties van les Nuits Botanique 2017 is "The water wheel" van de Libanese componist Bachar Mar-Khalifé, waarin die hulde brengt aan zanger Hamza El Din. De Britse groep Tindersticks brengt dan weer het film- en muziekproject "Minute bodies".

De Belgisch-Haïtiaanse singer-songwriter Christa Jérôme werkt samen met violisten, cellisten, dirigent Jean-Paul Dessy en componist Nicolas Vandooren, en verruimt zo haar soul-repertoire. Ook jazz die ze met Marc Moulin schreef, zal onderdeel zijn van het project.

An Pierlé laat op 23 mei voor les Nuits Botanique het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk in Laken klinken. Arno, Girls in Hawaii, Mélanie De Biasio en het Ensemble Musique Nouvelles stellen op 21 mei in het Koninklijk Circus vijf stukken voor die gearrangeerd zijn door Stéphane Colin.

Het festival sluit af met een creatie van de "paus" van de Amerikaanse minimalistische muziek, Terry Riley, en zijn zoon Gyan. Verder op het programma: Camille, Daan, de jonge Belgische artiest Halehan, IJslander Asgeir, de Franse dj Jacques, de Britten van Shame, de Afrikaanse groep BCUC, de Franse zangeres Fishbach en vele anderen.

De verantwoordelijken van het festival haalden tijdens de voorstelling overigens de beslissing aan van de stad Brussel om de concessie van het Koninklijk Circus niet te verlengen en het beroep dat daartegen werd aangetekend. Annie Valentini, algemeen directrice van de Botanique, wees er daarbij op dat de combinatie Botanique en Koninklijk Circus in 2016 93.500 toeschouwers voor 264 concerten trok.