Parket zoekt lichaam vermist meisje in Dampremy, koppel aangehouden

In Dampremy, bij Charleroi, is een koppel van Tsjetsjeense afkomst aangehouden voor doodslag en verkrachting. De vader zou zijn oudste dochter hebben opgesloten in een geheime bergplaats in de kelder en haar verkracht en gedood hebben. De zaak kwam in een stroomversnelling toen de andere dochter van het koppel naar de politie stapte. Speurders zijn momenteel op zoek naar het lichaam van het slachtoffer.

De familie van Tsjetsjeense afkomst telt 7 kinderen en kwam zich in 2006 in Doornik vestigen, om daarna te verhuizen naar Dampremy. De oudste dochter verdween in 2012 toen ze 15 was. De politie begon toen al een onderzoek, maar de zaak raakte niet opgelost. De vader vertelde de speurders dat ze regelmatig over en weer reisde en er niet echt meer woonde.

Maandag kwam er een nieuwe wending in de zaak, toen een jongere dochter zich spontaan bij de politie meldde om een klacht in te dienen tegen de vader voor zedenfeiten. Ze vertelde de speurders dat haar verdwenen zus verkracht was en uiteindelijk vermoord door de vader, nadat die haar had opgesloten in een kelderruimte. Die getuigenis zou intussen bevestigd zijn door de vondst van een speciale ruimte in de kelder.

De speurders onderzoeken momenteel het huis, om het lichaam van de oudste dochter te vinden. De moeder heeft intussen bekend dat ze het levenloze lichaam van haar dochter voor het laatst zag toen het in een zak was gewikkeld, in 2012. De vader blijft intussen ontkennen.