Scarlett Johansson vraagt de echtscheiding aan

In New York heeft Scarlett Johansson de echtscheiding van Romain Dauriac aangevraagd. Dat meldt Reuters. De Amerikaanse actrice vraagt het gezamenlijke hoederecht over hun dochter. Zij en de Franse journalist waren 2,5 jaar getrouwd.
Romain Dauriac en Scarlett Johansson (archieffoto).

De geruchten liepen al langer en nu zijn ze ook bevestigd: Johansson en Dauriac gaan scheiden. Volgens Reuters heeft de actrice deze week de echtscheiding aangevraagd in een rechtbank in New York. Als reden draagt ze aan dat hun huwelijk "onherstelbaar stuk" is.

Volgens de rechtbankdocumenten vraagt Johansson ook het gezamenlijke juridische en residentiële hoederecht over hun 2-jarige dochter Rose. Nog uit die documenten blijkt dat de actrice de uitvoering vraagt van het huwelijkscontract dat zij en Dauriac voor hun huwelijk op 24 september 2014 hebben afgesloten.

"Ik smeek haar naar de onderhandelingstafel terug te keren"

In een mededeling laat Dauriac weten dat hij het betreurt dat Johansson naar de rechtbank trekt waardoor hun "persoonlijke verschillen in de openbaarheid treden". "Ik smeek haar haar aanvraag terug te trekken en naar de onderhandelingstafel terug te keren, hoe ongemakkelijk dat ook mag zijn", laat hij weten.

Zelf wenst Johansson niet op de grond van de zaak te reageren. "Als een toegewijde moeder en een privépersoon met een volledig besef dat mijn dochter ooit oud genoeg zal zijn om het nieuws over haarzelf te lezen, wil ik enkel zeggen dat ik nooit of te nimmer op de ontbinding van mijn huwelijk zal reageren", zegt ze in een mededeling.

De advocaat van Dauriac laat weten dat hij en Johansson momenteel allebei in New York wonen, zij het niet samen. Voor de actrice is het al de tweede keer dat haar huwelijk spaak loopt. Eerder was ze al getrouwd met acteur Ryan Reynolds.