Trein verliest wagons vol passagiers tussen Luik en Brussel

Een trein die vanmorgen onderweg was van het station van Luik-Guillemins naar Brussel, is omstreeks 8.35 uur stilgelegd, omdat het treinstel ter hoogte van Ans twee wagons met passagiers was verloren. Dat meldt NMBS-woordvoerder Thierry Ney.
archieffoto

Het incident deed zich volgens de woordvoerder voor toen een koppelstuk tussen twee wagons afbrak. Aan boord van de volledige trein zaten zowat 700 mensen, van wie ongeveer 100 mensen in de laatste twee wagons.

Na ruim twee uur wachten zijn de locomotief en de eerste zes wagons verder naar Ans kunnen rijden, waar de passagiers om 10.24 uur op een andere trein konden stappen. De twee laatste wagons werden teruggesleept naar Luik-Guillemins, waar de reizigers om iets na 11 een andere trein konden nemen.

Het treinverkeer is intussen hervat.