Zevende seizoen "Game of thrones" half juli op HBO

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft aangekondigd dat het nieuwe seizoen van de populaire fantasyserie "Game of thrones" op 16 juli in première gaat. Het zevende seizoen bevat zeven afleveringen en is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin.

De fans van "Game of thrones" krijgen komende zomer zeven nieuwe afleveringen van de fantasyserie voorgeschoteld door de Amerikaanse betaalzender HBO. Daarmee bevat het zevende seizoen van "Game of thrones" drie afleveringen minder dan de eerste zes seizoenen.

Vorig jaar in april besliste HBO om een zevende seizoen van de populaire serie te bestellen. De serie wordt gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss.

Het nieuwste seizoen werd opgenomen in voornamelijk Noord-Ierland, Spanje en IJsland. De productie liep wat vertraging op omdat er veel in winterse omstandigheden werd verfilmd. Heel wat vertrouwde acteurs zijn te zien in het nieuwe seizoen, onder anderen Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Carice van Houten en Emilia Clarke.

Er worden ook een aantal nieuwe personages geïntroduceerd in het zevende siezoen van "Game of thrones".