Zwaarste vrouw ter wereld verliest liefst 100 kilo

Eman Ahmed, tot voor kort de zwaarste vrouw ter wereld, heeft in India een maagverkleining ondergaan. Om de ingreep mogelijk te maken, moest ze eerst flink vermageren. Ze viel 100 kilo af. Spectaculair veel, zelfs voor een vrouw die voordien 500 kilo woog.
AFP or licensors

Eman Ahmed, die in 20 jaar geen stap buiten haar huis had gezet, werd een maand geleden van Egypte naar India gevlogen met een speciaal geprepareerd vliegtuig van Egypt Air. In het Saifee-ziekenhuis in Mumbai moest ze een maagverkleining ondergaan.

Om die ingreep mogelijk te maken, werd ze eerst op een speciaal dieet gezet en kreeg ze medicatie om zoveel mogelijk vocht te verliezen. Nu een aanzienlijk deel van haar maag met succes is verwijderd, kan ze de komende maanden nog meer gewicht verliezen.