"De ochtend" vanaf april ook in het weekend op Radio 1

Het duidingsmagazine "De ochtend" zal vanaf begin april ook in het weekend te horen zijn op Radio 1. Vanaf 2 april verdwijnt cultuurprogramma "Bar du Matin" en wordt "De ochtend" ook in het weekend uitgezonden. Vanaf 2 september is "De ochtend" er ook op zaterdag.

De laatste "Bar du Matin" wordt uitgezonden op zondag 26 maart. Vanaf 2 april zal in het ochtendblok tussen 7 en 10 uur "De ochtend" te horen zijn, net zoals op weekdagen. Vanaf 2 september wordt "De ochtend" ook uitgezonden op zaterdag. Dan verdwijnt ook het programma "Bonus", tussen 7 en 9 uur.

In het programmaschema van Radio 1 wordt vanaf deze week al op woensdagavond ruimte gemaakt voor cultuur. In het programma "Culture Club" besteedt Sofie Lemaire tussen 19 en 20 uur in het verlengde van het gelijknamige Canvasprogramma "eigenzinnig en nieuwsgierig" aandacht aan cultuur in de brede zin van het woord. Vanavond start ook het tweede seizoen van "Culture Club" op Canvas, onder leiding van - eveneens - Sofie Lemaire en Bent Van Looy.