"Ik ben toch wel meer dan een jasje, niet?"

Het jaar was nog maar net begonnen, of het internet had al zijn "bitch fight" van 2017. Channel 9-journaliste Amber Sherlock wees haar Australische collega Julie Snook net voor ze op uitzending gingen terecht, toen bleek dat ook zij een witte outfit droeg. Sherlock snauwde Snook af en belde zelfs de kledingafdeling van de tv-zender om haar iets anders te brengen. Want, aldus Sherlock, "ik heb het je 2 uur geleden toch al gevraagd." De weinig vleiende blik achter de schermen van een nieuwsuitzending ging daarna viraal.

"Ja, ik maak er een zaak van. Ga een jasje halen", reageerde Sherlock geprikkeld, "We kunnen hier niet met drieën in het wit zitten." Dat Snook geen tijd had gehad om zich "anders" te kleden, viel bij Sherlock in dovemansoren. Alsook de opmerking dat Snook eigenlijk iets met een blauwe kleur droeg. Toen de vrouwen uiteindelijk in beeld kwamen, droeg Snook een zwart jasje en bleek er geen vuiltje aan de lucht:

Het voorval kreeg snel de omschrijving "Jacketgate" mee, op sociale media werd de "bitch fight" uitvoerig besproken en tv-programma’s als Jimmy Kimmel Live lieten niet na het incident te becommentariëren.

Sherlock verontschuldigde zich later enigszins door te zeggen dat ze overmand was door stress. Maar "slachtoffer" Snook hield de lippen stevig op elkaar. Tot nu, bijna 2 maanden later. De 29-jarige journaliste reageerde gisteren op 9Honey News:

"Ik ben meer dan alleen maar een jasje. Meer dan alleen maar hetgeen toen gebeurd is."

"Het was een bizarre situatie die ik intussen verteerd heb. Het was veeleer een leerproces voor mij. Het voorval heeft me zowel de goede als de slechte kanten van mensen doen inzien. Maar ook hoeveel sterker we hier kunnen uitkomen. Ik heb veel steun gekregen."

"De hemel is intussen opgeklaard tussen mij en Sherlock. We kunnen er nu zelfs al grappen over maken en met die grappen dan ook lachen."

"Op het einde van de dag kan je het alleen maar weglachen. Het was dan ook echt wel een zeldzaam gegeven. Gewoon doordoen met je job, daar draait het om."

"Jammer genoeg worden we niet altijd beoordeeld om hetgeen we zeggen. Men denkt te vaak dat voor televisie werken alleen maar te maken heeft met je haren, je make-up, hoe je je kleedt en hoe je er uitziet."

lees ook