Adele: "Ik zweet me te pletter. Mijn dijen zijn kletsnat!"

Adele tourt momenteel in Australië en zal dat ook geweten hebben. Het is er immers lekker warm en daar had de Britse zangeres duidelijk niet echt rekening mee gehouden toen ze haar kleding voor de optredens moest kiezen. Adele, die in tegenstelling tot andere popvedetten opteert om zo weinig mogelijk kostuumpauzes in te lassen, koos voor een ontwerp van de Libanese designer Zuhair Murad en zweet zich blijkbaar te pletter in haar opvallende jurk. Ze liet niet na dat aan het Australische publiek duidelijk te maken, waardoor de jurk nog meer in de schijnwerpers kwam te staan.

Zo liet Adele tijdens haar optredens in Perth en Brisbane optekenen: "Ik ga heel wat kilo’s verliezen tijdens deze tournee. Mijn dijen zijn kleddernat. En ik heb maar één exemplaar van deze jurk. Binnen een paar shows zal de stank onhoudbaar zijn. Het is duidelijk dat ik niet voor jullie weersomstandigheden gemaakt ben. Mijn make-up heb ik er al helemaal af gezweet. Ik glinster compleet. Zelfs mijn oogleden zweten."

"Nooit voordien heb ik tijdens een optreden zo’n jurk gedragen. Het lijkt wel alsof ik de filmpremière van "Beauty and the beast" extra in de bloemetjes wil zetten", aldus de 28-jarige hitzangeres van "Hello" nog.

Zo kreeg Adele alle aandacht op haar jurk gericht, een jurk waar liefst 500 uren gewerkt was, aldus ontwerper Zuhair Murad op muziekwebsite Billboard. Adele bleek onmiddellijk onder de indruk van de jurk, die Murad tijdens de Fashion Week in Parijs in juli 1215 aan de wereld getoond had, bij de voorstelling van zijn herfstcollectie:

Voor Murad, die ook onder meer Shakira en Taylor Swift tot zijn cliënteel mag rekenen, was het de eerste keer dat hij met Adele samenwerkte: "Het was geweldig met haar te kunnen samenwerken. Ik hoop dat dit het begin was van nog meer."

"Ze vond alvast deze jurk fantastisch, ook al vroeg ze een paar aanpassingen aan te brengen. Ze wilde de mouwen ietwat langer en nog meer kristallen, waardoor de jurk nog meer zou schitteren. Uiteindelijk zouden het er meer dan 10.000 worden. Bovendien waren er een paar aanpassingen nodig om haar makkelijker te kunnen laten bewegen op een podium."

"Het was vooral de luxueuze diep-bordeauxrode kleur die de aandacht van Adele trok. En de blote schouders, iets wat ze nog nooit op die manier gedaan had. Ook al is ze erg 'down to earth', toch heb ik het gevoel dat ze toe is aan iets gewaagders."

"In ieder geval is het mijn bedoeling om haar tegelijk vrouwelijk en zelfverzekerd te doen voelen. Ik ben sowieso trots dat ze in een van mijn ontwerpen optreedt."

Dat ontwerp leidt intussen dus niet alleen tot de nodige grappige opmerkingen over Adeles zweterigheid, in Brisbane struikelde ze ook bijna over haar kleed, waarop de zangeres op haar gekende stijl reageerde: "I’m sure you heard my dodgy note afterwards, I fucking shit myself." Bovendien, insecten houdt de jurk ook niet weg:

lees ook