Al 30 jaar is Frank Deboosere er met meer weer

Al 30 jaar is Frank Deboosere de vaste weerman op de VRT. In 1987 nam hij over van een monument, Armand Pien, en intussen is hij er zelf ook een geworden. Tijd dus voor een overzicht van zijn carrière.

Frank Deboosere studeerde natuurkunde en volgde later nog een regentaat Nederlands, Engels en geschiedenis. In 1987 -hij is dan 28- volgt hij Armand Pien op als weerman samen met zijn vrouw Hilde Simons, Georges Küster en Bob De Richter. Pien is dan bijna 40 jaar weerman en vindt het tijd om de fakkel door te geven aan een nieuwe garde weermannen en weervrouwen.

Intussen is Frank al bijna even legendarisch als Pien zelf. Sinds 1997 presenteert hij "Het weer" afwisselend met Sabine Hagedoren.

Frank is ook buiten zijn werk als weerman begaan met de natuur. Hij is ambassadeur van de sterrenkunde, actief vrijwilliger bij de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen, hij trad op als het Milieumannetje in "Man bijt hond" en hij verplaatst zich zoveel mogelijk met de fiets. Wie vragen heeft over weer, klimaat en sterrenkunde vindt heldere antwoorden op zijn website.

Behalve een hart voor de natuur heeft Frank ook een hart voor zijn medemens. In 2003 werd hij voorzitter van Kom Op Tegen Kanker en vandaag is hij nog steeds actief als campagneleider. Een andere passie van Frank is muziek. Van zijn ouders erfde hij een liefde voor de klassieke muziek over. Hij volgde pianolessen en maakte deel uit van het electronicamuziekgezelschap Art for Ears.

30 jaar weerman Frank op uw scherm... in 22 seconden

  • 1987: Frank presenteert voor het eerst "Het weer"
  • 1994: Frank wordt verkozen tot "Snor van het jaar" door de Antwerpse snorrenclub
  • 1997: Frank ontvangt de Wablieft-prijs voor de klare taal die hij tijdens zijn weerpraatje gebruikt
  • 1999: Frank scheert zijn snor af
  • 2003: Frank zet zijn schouders onder Kom Op Tegen Kanker en is nu nog steeds actief als campagneleider
  • 2007: Frank verschijnt in "Man bijt hond" als Het Groene Milieumannetje
  • 2009: Frank wordt ambassadeur van de sterrenkunde
  • 2013: Frank breekt elleboog na ongelukkige val met de fiets
  • 2015: Het door Frank uitgevonden woord "ochtendgrijs" krijgt een plaatsje in de Dikke van Dale
  • 2017: Frank presenteert 30 jaar "Het weer"

De dag van Frank

Frank brengt zijn eerste weerpraatje van de dag om 7.20 uur op MNM en om 7.30 uur op Radio 1. Om 8.30 uur begint hij aan zijn tweede ronde bij Radio 1 en om 8.40 uur bij MNM. Om 11.15 uur is Frank afwisselend met Sabine Hagedoren te horen op Radio 2 bij "De madammen". Van woensdag tot vrijdag is Frank om 16.45 uur te gast in het Radio-2 programma "Spits met David".

Ook op zaterdagochtend is Frank te horen op Radio 2 als vaste weerman in het ochtendprogramma. Frank verschijnt, ook afwisselend met Sabine, vier keer per dag om 13.30 uur, 18 uur, 20 uur en 24 uur op Eén in "Het weer". Op Canvas is Frank kort te horen met een weersvoorspelling na "Terzake".

Zo begon het allemaal: het eerste weerbericht van Frank Deboosere

Meest gelezen