Bewoonster in levensgevaar na brand in rusthuis in Voorde

Bij een brand in een rusthuis in Voorde, een deelgemeente van Ninove, is een van de bewoonsters levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze werd overgebracht naar het Brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Het medisch interventieplan werd een tijdlang afgekondigd.

De hulpdiensten werden iets na 18.30 uur verwittigd voor een incident in het woon- en zorgcentrum Carpe Diem in de Sint-Marcellusstraat. Het incident deed zich voor op het gelijkvloers. Een tiental bejaarden uit de gang werd samengebracht in één ruimte. De andere bewoners konden op hun kamers blijven en werden niet geëvacueerd.

Door de brand in het rusthuis werd het medisch interventieplan een tijdlang afgekondigd, waarna het afgezwakt werd tot een vooralarm, wat betekent dat er geen evacuaties buitenshuis zijn. Dat bevestigen de burgemeester en de federale diensten van de gouverneur.

Een bewoonster werd met levensbedreigende brandwonden naar het Brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek gebracht, bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). Ook twee verplegers zijn naar een ziekenhuis overgebracht, een verpleger had te veel rook ingeademd, de andere verpleger was in shock.

Het parket van Oost-Vlaanderen stuurt een branddeskundige ter plaatse die de omstandigheden en de precieze oorzaak van de brand moet achterhalen.