Geen vluchten naar Berlijn wegens staking

Honderden vluchten zijn vandaag geschrapt door een staking van het grondpersoneel op de luchthavens van zowel Tegel als Schönefeld in Berlijn. Zowat alle verbindingen zijn getroffen. De actie treft onder meer de bezoekers van een internationale toerismebeurs (ITB) in de Duitse hoofdstad. Op Brussels Airport zijn vrijdag een elftal uitgaande vluchten en een elftal inkomende vluchten geschrapt.

"Onze stakingsoproep is goed opgevolgd", aldus Enrico Rümker van vakbond Verdi. Op de luchthaven Tegel zijn 455 verbindingen (inclusief vrachtvluchten) geschrapt, op Schönefeld 204. Aan de basis van de staking ligt een loonconflict.

De actie is begonnen om 4.00 uur vanmorgen en zou 24 uur duren, tot zaterdagochtend, maar ook daarna kan er nog hinder zijn. Het loonconflict sleept al een hele tijd aan. Zowat 2.000 werknemers van de bagageafhandelaars en de check-in eisen een hoger loon, en zijn niet tevreden met de onderhandelingen.

Ook de voorbije dagen was er al hinder in het Europese vliegverkeer. Door een staking van een deel van de Franse luchtverkeersleiders moesten heel wat vluchten geschrapt worden.