Goed nieuws voor koningin Paola: ze kan voldoende stappen en verlaat ziekenhuis

Koningin Paola heeft het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc verlaten. De 79-jarige koningin lag sinds 16 februari in het ziekenhuis na een breuk aan de heup. "De artsen hebben vastgesteld dat de koningin over voldoende autonomie beschikt om te stappen, en het dagelijkse leven kan hernemen", laat het Paleis weten. Paola zal in kasteel Belvedère verder revalideren.

De koningin kwam midden februari opnieuw ten val en moest een operatie aan de heup ondergaan. Dat gebeurde in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc. De operatie verliep goed en Paola verbleef meer dan drie weken in het revalidatiecentrum van het ziekenhuis. Maandag liet het Paleis weten dat de koningin "goed revalideert" maar dat het "langzaam gaat".

Nu heeft ze dus het ziekenhuis mogen verlaten. "De verzorgende artsen hebben vastgesteld dat zij nu over voldoende autonomie beschikt om te stappen, en het dagelijkse leven kan hernemen. Zij zal in het kasteel Belvedère verder werken aan de intense revalidatie", klinkt het in een persbericht. Die revalidatie slaat niet alleen op de heup, maar ook op de wervelfractuur die de koningin eind december opliep.

Koning Albert woonde woensdag nog in zijn eentje een galaconcert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij.