Guga Baúl debuteert als quizpresentator op VTM

Stemmenimitator en "Tegen de sterren op"-gezicht Guga Baúl maakt binnenkort zijn debuut als presentator op VTM. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt de zender. Baúl gaat een quiz presenteren die steunt op het rijke VTM-archief. Comedian Gunter Lamoot werkt achter de schermen mee aan het programma.

Een mix van een quiz, een comedyshow en een archiefprogramma: dat is het format van "Kan u de vraag nog eens herhalen?", de gloednieuwe quiz die Baúl zal presenteren. Alle quizvragen die in het programma aan bod komen zijn in het 28-jarig bestaan van VTM al eens gesteld in een ander quizprogramma. In theorie kunnen kandidaten zich dus perfect voorbereiden.

Het is de eerste keer dat Baúl de rol van presentator op zich neemt, op een invalbeurt in de eindejaarsshow "Zijn er nog kroketten?" na. Hij krijgt in zijn programma de steun van komiek Gunter Lamoot. Die neemt niet enkel de rol van jurylid op zich, maar Lamoot zal ook achter de schermen meewerken aan de inhoudelijke samenstelling van de quiz. Het is niet de eerste keer dat de comedian de VTM-archieven doorploegd. Voor het 2BE-programma "Superstaar" gaf hij al zijn eigen, absurde draai aan legendarische televisiefragmenten.

"Kan u de vraag nog nog eens herhalen?" wordt dit jaar nog uitgezonden, maar meer details geeft VTM voorlopig niet. Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven. Naast onbekende Vlamingen haalt Baúl ook bekende quizpresentatoren als Koen Wauters en Walter Grootaers naar de studio.