Kunstenaar laat Gentenaars met hamer op hoofd van Siegfried Bracke slaan

De Gentse N-VA'er Siegfried Bracke is een van de drukst besproken figuren op het afscheidsfeest van de voormalige hoofdbibliotheek van Gent aan het Woodrow Wilsonplein. "We hadden nooit gedacht dat een van de 25 multimedia-installaties van Nerdlab zoveel aandacht zou trekken", meldt de organisator van het feest, Filip Standaert.

In Gent wordt de opening van de nieuwe stadsbibliotheek de Krook gevierd met een afscheidsfeest van de oude hoofdbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein.

Tot vijf uur vannacht kunnen de Gentenaren in de oude bibliotheek meefeesten. Er staan verschillende optredens gepland en de organisatoren van het feest werkten voor de aankleding van het event samen met de multimediakunstenaars van Nerdlab.

Een van de 25 installaties van Nerdlab is een zogenaamde "Wack A Mole" met de afbeelding van Siegfried Bracke. "Nerdlab kreeg de opdracht om een aantal installaties te maken die verwijzen naar literatuur, de stad Gent en de actualiteit. In een van die installaties is Siegfried Bracke verwerkt. De bezoekers kunnen punten scoren door met een hamer op zijn hoofd te tikken", aldus Filip Standaert.

De organisator benadrukt dat het om een ludieke artistieke installatie gaat en dat er geen politieke boodschap moet worden gezocht achter het werk. "De mensen komen hier vooral dansen om de opening van de Krook te vieren", vertelt Standaert.

lees ook