Man aangehouden op verdenking van dubbele moord in Zeebrugge en Blankenberge

De Brugse onderzoeksrechter heeft een man uit Blankenberge aangehouden op verdenking van dubbele moord in Zeebrugge en Blankenberge. Afgelopen nacht had de zoon van een van de slachtoffers zich aangegeven voor zijn betrokkenheid bij de twee moorden.

Dinsdagavond had een groep mountainbikers een 49-jarige man aangetroffen langs een jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Het slachtoffer had een schotwonde in het hoofd en stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Enkele uren later liet een 71-jarige vrouw het leven bij een brand in haar woning in de Koninginlaan in Blankenberge. De branddeskundige kwam snel tot de vaststelling dat het vuur was aangestoken.

Het is haar zoon, een man van Duitse afkomst, die zich nu zelf aangegeven heeft. Na de moorden haalde hij nog geld af met de bankkaart van zijn eerste slachtoffer. Daardoor beschikte de politie over een wazige foto. 

Na verhoor werd hij aangehouden op verdenking van dubbele moord. Over het motief van de verdachte is nog niets bekend, maar de man zou al langer kampen met psychiatrische problemen. Hij zal dinsdag voor de Brugse raadkamer verschijnen. Daar wordt beslist over zijn verdere aanhouding.

Gerechtelijk verleden

Het eerste slachtoffer, dat langs het jaagpad werd gevonden, had een gerechtelijk verleden. Eind jaren 90 stond de man terecht in een drugszaak. Over recente zaken is niets geweten.

Over het motief is nog niets bekend en ook de link tussen de man en zijn slachtoffer is nog niet duidelijk. Volgens de familie van het slachtoffer kenden ze elkaar niet en was hij dus een toevallig slachtoffer.