Nicole Kidman over Oscarapplaus: "Ik kon niet anders"

Je in de kijker werken met een onschuldig maar opvallend applaus: het overkwam Nicole Kidman tijdens de laatste Oscaruitreiking. De Australische actrice heeft in een radiointerview een simpele verklaring gegeven voor haar "zeehondenklap". Een knoert van een (geleende) ring bleek de boosdoener.

Het beeld van Nicole Kidman, die tijdens de uitreiking van de Oscars meermaals met wijd gespreide vingers applaudisseerde, ging in geen tijd de wereld rond. Twitteraars maakten zich er bijzonder vrolijk over en zagen grote gelijkenissen met een zeehond. Dat de actrice haar nominatie in de categorie beste vrouwelijke bijrol niet verzilverde, werd snel bijzaak.

(lees voort onder de video)

Kidman zelf deed er tot nu het zwijgen toe, maar tijdens een interview met de Australische radio heeft ze nu een aannemelijke verklaring gegeven voor de vreemde beelden. Kidman applaudisseerde bewust op die manier, om de geleende juwelen die ze droeg niet te beschadigen. Daarom probeerde ze haar vingers naar buiten te plooien en enkel te applaudisseren met haar handpalmen, wat tot het bevreemdende tafereel leidde.

"Ik was enorm gegêneerd toen ik besefte: verdorie, ik wil klappen, want ik wil niet in beeld komen terwijl ik niet sta te klappen. Want dat zou nog erger zijn, toch? Mensen zouden zich afvragen waarom ik niet mee applaudisseer", zei ze in de "Kyle & Jackie O."-show. "Het was puur fysiek gewoon moeilijk, omdat ik een enorme ring droeg die niet van mij was. Ik vond die zo mooi dat ik doodsbenauwd was om die op een stomme manier te beschadigen." Case closed voor Kidman, bij deze.