© VRT

Scenaristen "Beau Séjour" maken reeks over assisenjury voor Eén

Het scenaristenduo achter de succesreeks "Beau Séjour" gaat opnieuw een fictiereeks maken voor Eén, deze keer over een assisenjury. De nieuwe reeks van Sanne Nuyens en Bert Van Dael zal "De twaalf" heten. Ze krijgen daarvoor steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
© VRT

"De twaalf" wordt het derde grote fictieproject van Nuyens en Van Dael. Eerder schreef het duo het scenario voor de VTM-reeks "Clan" en de Eén-serie "Beau Séjour". De regie van beide projecten was telkens in handen van Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Voor "De twaalf" gaan Nuyens en Van Dael samenwerken met regisseur Wouter Bouvijn, die onder meer enkele afleveringen van de Vier-reeks "Vermist" regisseerde. 

"De twaalf" wordt "een personagegedreven dramareeks over assissenzaak vanuit het standpunt van de twaalfkoppige jury", zo klinkt het. De reeks heeft intussen steun gekregen van het Mediafonds/VAF, waardoor productiehuis Eyeworks de concrete voorbereidingen kan opstarten. 

Wanneer de reeks wordt uitgezonden, is nog niet duidelijk. Eén laat weten dat "De twaalf" ten vroegste in 2019 op antenne komt.