Spotify begeeft het bijna door succes Ed Sheeran

De Britse zanger Ed Sheeran heeft met zijn derde album "÷" (divide) het vorige streamingrecord van The Weeknd van de tabellen geveegd. Ook in ons land staat hij op één in de charts. Sinds de release van de cd bij Spotify waren de nummers goed voor meer dan 273 miljoen streams.
Lies Borgers

Het loopt wereldwijd storm voor het nieuwe album van Ed Sheeran. Zijn derde album "÷" (divide) werd sinds de release afgelopen dinsdag meer dan 273 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Daarmee veegt Sheeran het vorige record van The Weeknd al na vijf dagen van de tabellen. "Starboy" van The Weeknd was vorig jaar in november goed voor 223 miljoen streams in de eerste week na de release.

"We kunnen gerust stellen dat Ed Sheeran bijna een crash van Spotify heeft veroorzaakt met het succes van zijn nieuw album", meldt een woordvoerder van Spotify.

Ed Sheeran breekt ook Ultratoprecord

Het nieuwe album van Sheeran doet het ook goed in België. Met meer dan 20.000 verkochte exemplaren is het album meteen goed voor plaina.

Als eerste artiest ooit staat de 26-jarige Ed Sheeran op de eerste plaats in drie verschillende hitparades. Het album "÷" (divide) voert de Ultratop 200 albums aan.

De single "Shape of you" is al acht weken de best verkochte single in Vlaanderen en het vorig album van Ed Sheeran, "X", staat op de eerste plaats in de lijst van best verkochte "mid price"-albums.