Steekpartij met koerier in Gent was wellicht afrekening

De fietser die in Gent een pakjesbezorger met een mes heeft neergestoken, kende zijn slachtoffer waarschijnlijk. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Waarschijnlijk gaat het dan ook om een afrekening en niet om verkeersagressie. De dader wordt nog opgespoord.

De steekpartij gisteren in Gent is mogelijk een afrekening. Gisteren was er een incident in de buurt van de Brugse Poort, waarbij een fietser en een koerier betrokken waren. De fietser werd aangereden en viel de koerier aan met een mes. Die raakte daarbij zwaargewond.

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen zijn er ernstige aanwijzingen dat de betrokkenen elkaar kenden en dat het mogelijk om een afrekening gaat. Het parket weet nu ook wie de fietser is, hij wordt verder opgespoord.

De koerier heeft het ziekenhuis inmiddels kunnen verlaten. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat hij met opzet de fietser zou hebben aangereden. Hij is gearresteerd en wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De beide betrokkenen zijn goed bekend bij politie en justitie.