Tiener schiet gestrande chauffeur te hulp met haar paard

Een sneeuwstorm passeerde begin deze week in Manitoba, Canada. Dat was alvast geen pretje voor onder meer truckchauffeurs. Zo kwam één vrachtwagen vast te zitten in de sneeuw nabij Minto. Toen de 18-jarige Eileen Eagle Bears de truck opmerkte via een wegcamera, zadelde ze de volgende ochtend haar paard op en trotseerde sneeuw en ijsplekken om de chauffeur van drank en eten te voorzien. Zo’n "heldin" weten ze in Canada wel te waarderen.

Eileen op de Canadese nieuwswebsite CBC News en op Buzzfeed Canada: "Samen met mijn moeder hielden we de wegcamera’s in het oog, toen we plots merkten dat een vrachtwagen zich vastreed in de sneeuw. Dat was op ongeveer 5 kilometer van ons huis. Ik besliste dat, mocht hij er ’s ochtends nog staan, ik ernaar toe zou gaan. Om hem onder meer warme koffie te brengen. Het was zo en dus heb ik mijn paard opgezadeld."

"Maar het was ronduit glad op de weg en de sneeuwophopingen waren op sommige plaatsen echt wel gevaarlijk. Het had nochtans erger gekund."

"Toen ik aan de vrachtwagen arriveerde, sliep de chauffeur nog. Hij was verrast, eens ik hem wakker gemaakt had, om iemand te zien. Ik ben daarna nog naar huis teruggegaan, om eten voor hem te gaan halen. Hij had me immers verteld dat hij niet veel voedsel in zijn truck meehad. In totaal heb ik dus samen met Smudge, die ik toegedekt had met een deken, een 20-tal kilometer door de sneeuw gestapt."

"Ik heb het gedaan om iemand uit de nood te helpen. Het was het juiste om te doen. Ik denk dat de chauffeur vooral opgelucht was dat iemand wist dat hij daar vastzat. Want je weet natuurlijk nooit hoelang je daar gaat vastzitten."

De truck werd intussen door een takelwagen bevrijd uit zijn hachelijke situatie. De chauffeur zou uiteindelijk 28 uren in de sneeuw vastgezeten hebben.

lees ook