U drinkt gemiddeld iets meer dan een blikje frisdrank per dag

In de Verenigde Staten drinken voor het eerst in decennia opnieuw meer mensen water dan frisdrank, maar hoe zit dat in België? De Belg blijkt op de Duitser na de grootste frisdrankdrinker van Europa: u drinkt gemiddeld iets meer dan een blikje frisdrank per dag.

De meest recente cijfers van frisdrankgebruik in ons land dateren van 2015. In dat jaar hebben alle Belgen samen 1.414.500.000 liter frisdrank gedronken, dat is gemiddeld 124,2 liter per Belg of iets meer dan 1 blikje per dag. We zijn daarmee de grootste frisdrankdrinkers van Europa na de Duitsers. De Denen doen iets beter dan ons. Al daalt de consumptie van frisdranken in ons land wel. Een op de drie frisdranken is overigens een lightvariant.

We drinken overigens 1.425.000.000 liter water per jaar of 127 liter per Belg. Dat is iets meer dan frisdrank. De verhouding is dus vergelijkbaar met de Verenigde Staten. Belangrijke kanttekening is wel dat het hier in deze cijfers om flessenwater gaat: wie water drinkt van de kraan wordt niet meegeteld.

Meest gelezen