"Driekwart van slachtoffers van de aanslagen is vergoed"

Volgens cijfers van Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeraars, is 75 procent van de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart van vorig jaar geheel of gedeeltelijk vergoed. Assuralia reageert daarmee op de kritiek van minister De Block dat nog maar een fractie van de slachtoffers vergoed zou zijn.

Enkele dagen geleden haalde minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) fors uit naar de verzekeraars. Volgens de minister is nog maar kwart van de slachtoffers van de aanslagen uitbetaald.

De verzekeraars weerleggen die kritiek en verwijzen naar de cijfers die ze eerder al voorlegden aan minister van Economie Kris Peeters (CD&V). Dat wordt ook bevestigd door Peeters. "Ik heb gisteren Assuralia bij mij geroepen om tekst en uitleg te vragen hoe het komt dat er maar zo weinig slachtoffers vergoed zouden zijn. En ze hebben mij ook per brief laten weten dat van de 1.361 slachtoffers 75 procent hun uitkering hebben gekregen."

"Dat is een ander cijfer dat in de loop van afgelopen week ook aan bod is gekomen", bevestigt Peeters. "Ik heb erop aangedrongen dat alle slachtoffers zo snel mogelijk hun uitkering krijgen en ze hebben zich daar ook toe geëngageerd."