Céline Dion zingt gloednieuw nummer op "Beauty and the beast"-soundtrack

Zangeres Céline Dion is te horen op de soundtrack van de nieuwe "Beauty and the beast", die eind deze maand in de zalen komt. Voor de tekenfilmversie uit 1991 zong ze al het titelnummer in, samen met Peabo Bryson. Nu heeft Dion een nieuwe versie opgenomen van "How does a moment last forever" van Bill Condon.

Dions nummer, in een versie van filmcomponist Alan Menken, wordt gebruikt voor de generiek van de film. "How does a moment last forever" is een lied van hoofdpersonage Belle.

"Célines stem is prachtig: krachtig en tegelijk vol emotie. Onweerstaanbaar eigenlijk", aldus Menken, die voor heel wat Disneyfilms een soundtrack schreef. Dat deed hij ook voor de tekenfilmversie van "Beauty and the beast", uit 1991. Voor het titelnummer - gezongen door Dion - won hij een Oscar. "Dat maakt het zo speciaal om dit opnieuw met elkaar te delen, zeker ook omdat ik haar goed gekend heb samen met haar betreurde man René."

(lees voort onder de video)

Naast Dion zijn ook de acteurs in de film - onder wie Emma "Belle" Watson te horen op de soundtrack van "Beauty and the beast". Watson maakt daarmee haar debuut als zangeres op het witte doek. Naast de nummers in de film zijn er drie nieuwe liedjes opgenomen. Het titelnummer "Beauty and the beast" is opnieuw opgenomen, deze keer door Ariana Grande en John Legend.

Het iconische titelnummer "Beauty and the beast", uit 1991