Dader dubbele moord kende ook eerste slachtoffer

De man die een dubbele moord pleegde in Zeebrugge en Blankenberge kende ook zijn eerste slachtoffer. Zijn tweede slachtoffer was zijn eigen moeder. Hij stichtte brand in haar appartement in Blankenberge. De vrouw overleefde de brand niet.

Gisteren was al duidelijk dat de man brand had gesticht in het appartement van zijn eigen moeder. Nu heeft het parket ook gezegd dat hij zijn eerste slachtoffer, een 49-jarige man, wel degelijk kende. Meer details over hun relatie zijn er niet.

Dinsdagavond had een groep mountainbikers het lichaam van de man aangetroffen langs een jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Het slachtoffer had een schotwonde in het hoofd en stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Enkele uren later liet een 71-jarige vrouw het leven bij een brand in haar woning in de Koninginlaan in Blankenberge. De branddeskundige kwam snel tot de vaststelling dat het vuur was aangestoken. Haar zoon was dus verantwoordelijk en heeft ook bekend. De zoon, een man van Duitse afkomst, had zich ook zelf aangegeven bij de politie.

Na verhoor werd hij aangehouden op verdenking van dubbele moord. Over het motief van de verdachte is nog niets bekend, maar de man zou al langer kampen met psychiatrische problemen. Hij zal dinsdag voor de Brugse raadkamer verschijnen. Daar wordt beslist over zijn verdere aanhouding.