Indringer gevat op terrein van Witte Huis

Een man is er gisterennacht in geslaagd over de omheining van de tuin van het Witte Huis te klimmen. Hij werd door de geheime dienst opgepakt op het terrein aan de zuidkant van de presidentiële residentie.
AFP or licensors
Een suv van de geheime dienst aan de zuidkant van het Witte Huis.

De indringer droeg een rugzak, die niets gevaarlijks bleek te bevatten, aldus de geheime dienst, die onder andere instaat voor de bewaking van het Witte Huis. De hele site werd doorzocht, zoals de procedure die van kracht is bij zo'n incident, dat voorschrijft.

President Donald Trump bevond zich in de residentie op het ogenblik van de feiten, die zich kort voor middernacht afspeelden. Hij werd op de hoogte gebracht en zei dat de geheime dienst een "fantastische klus" had geklaard. Trump noemde de indringer een "getroebleerd persoon".

De geheime dienst heeft niet bekendgemaakt wat er met de indringer gebeurd is. Normaal gezien draagt de dienst indringers over aan de lokale politie.

Het hek rondom het Witte Huis wordt als een zwak punt gezien in de beveiliging van de Amerikaanse president. Het wordt binnenkort verstevigd. In september 2014 was een geestelijk gestoorde oud-strijder met een zakmes het Witte Huis binnengedrongen nadat hij over de omheining was geklommen.