Kledinglijn Ivanka Trump deed het afgelopen maand opvallend goed

De modelijn van first daughter Ivanka Trump doet het opvallend goed. De verkoopscijfers voor de maand februari zijn bijzonder indrukwekkend: via bepaalde webshops is de verkoop tegenover januari meer dan verdrievoudigd, tegenover vorig jaar zelfs vervijfvoudigd. Ivanka's optredens aan de zijde van vader Donald leggen haar dus geen windeieren.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Ivanka Trump met haar man Jared Kushner op het inauguratiebal van vader Donald

Ivanka zelf heeft kort na de inauguratie van haar vader begin dit jaar een stap terug gezet in haar modelabel. De negatieve reacties na de aanstelling van haar vader hebben alvast geen slechte invloed gehad op de verkoop van de kledingstukken en accessoires, zo laat Abigail Klem, de nieuwe baas van het label weten. In februari was Ivanka nagenoeg niet uit de media weg te slaan. De aanwezigheid aan de zijde van haar vader legt haar zakelijk alvast geen windeieren.

Vooral online doet Ivanka's collectie - die wel nog altijd haar naam draagt - het bijzonder goed. "Sinds begin februari is ons label aan de sterkste weken ooit bezig. Bij verschillende verkopers was de Ivanka Trump-lijn zelfs de best verkochte online", zo laat Klem weten in een statement. 

Piek

De tegenkanting van verschillende winkelketens en webshops tegen producten gelinkt aan de presidentiële familie Trump hebben in het geval van Ivanka hun effect gemist. Haar modebedrijf zelf communiceert niet over concrete verkoopscijfers, maar online marktonderzoek liegt er niet om.

Via Lyst, een populaire Britse webshop, zijn er in februari maar liefst 3,5 keer meer stukken uit de Ivanka Trump-collectie verkocht dan in de maand januari. Tegenover vorig jaar is het verschil nog groter: de verkoop op een jaar tijd meer dan vervijfvoudigd. "Zo'n enorme verkoopspiek op amper een maand tijd is uitzonderlijk. Het succes van de Ivanka Trump-lijn heeft ons ook enorm verrast", zegt Lyst-woordvoerdster Sarah Tanner bij de BBC. 

Marktonderzoeksbureau Slice Intelligence ziet een verdubbeling tussen januari en februari. Opvallend: in de maand januari werd 26% minder verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Het valt niet uit te sluiten dat de inauguratie van haar vader op dat moment wel een invloed had op Ivanka's business.