Minstens 40 doden bij dubbele aanslag in Damascus

Bij een dubbele aanslag in Damascus zijn zeker veertig mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het gaat om een van de bloedigste aanslagen van de afgelopen jaren in de Syrische hoofdstad. Er zouden ook tientallen gewonden zijn.

De explosies vonden plaats in de buurt van de Bab al-Saghir-begraafplaats in Bab Masala, een wijk in het oude stadsgedeelte vlak bij een van de zeven stadspoorten.

Het doelwit van de aanslag zouden bussen geweest zijn waarin Iraanse bedevaarders zaten die een sjiitisch schrijn wilden bezoeken, zo melden lokale bronnen.

Over de aard van de explosies bestaat nog onduidelijkheid. Sommigen media hebben het over twee zelfmoordterroristen, andere maken gewag van een bom en een zelfmoordterrorist. Het Syrische staatspersagentschap Sana heeft het over twee explosieven die een onbekend aantal doden veroorzaakt hebben.

De aanslag is nog niet opgeëist.