Moeder BBC-expert: "Mijn schuld dat kinderen zijn binnengestormd"

Met één interview wereldberoemd worden: het overkwam BBC-journalist Robert Kelly gisteren. De absurde beelden van het Skype-interview dat een andere wending krijgt door zijn binnenstormende kinderen gingen viraal. Nu komt zijn moeder met een verklaring voor het vreemde tafereel én excuses.

Kelly gaf gisteren voor BBC News via Skype duiding bij de aftreding van presidente Park Geun-hye. De BBC-journalist woont zelf al jaren in Zuid-Korea, geeft er les aan de universiteit in Busan en kent de politieke situatie in het land door en door. Hij wist niet wat hem overkwam toen gisteren eerst zijn dochter Marion (5) nieuwsgierig kwam kijken wat er gaande was in zijn bureau, gevolgd door zijn babyzoontje James in zijn looprek.

De doortastende interventie van zijn vrouw Jung-a Kim, die de kamer kwam binnengestormd en beide kinderen in allerijl meegriste, mocht niet meer baten. De beelden met een bijzonder hoog "In de gloria"-gehalte werden online druk bekeken, gedeeld en becommentarieerd. Een internethit was geboren.

Nu komt Kelly's moeder Ellen met een verklaring voor het hilarische tafereel. Zij en haar man skypen immers geregeld met hun zoon en zijn gezin vanuit Ohio, in de VS. "Die gesprekken gebeuren meestal vanuit Robert zijn kantoor, van waaruit hij gisteren ook het interview deed", zo vertelt Ellen Kelly aan de Daily Mail. "De kinderen moeten die stemmen via de computer gehoord hebben, en dachten misschien dat wij het waren. Hilarisch hoe ze dan effectief een kijkje kwamen nemen."

"Lesje geleerd"

Kelly's moeder kan er smakelijk mee lachen dat de beelden van haar zoon en kleinkinderen de wereld rondgaan. Maar ze hoopt toch vooral dat haar zoon bekendheid vergaart met zijn kennis over de Koreaanse politiek, dan met deze internethit.

Volgens haar voelt Robert Kelly zelf zich in eerste instantie vooral gegêneerd over het voorval. "Al beseft hij door het tijdsverschil van 14 uur met de VS de impact hiervan waarschijnlijk nog niet helemaal. "Het blijft een fantastisch tafereel. Robert zal nog verrast worden, wanneer hij wakker wordt. En ik denk dat hij de wijze les geleerd heeft om voortaan tijdens interviews zijn deur op slot te doen."

Met deze beelden werd Robert Kelly wereldberoemd