Werkzaamheden net voorbij Kennedytunnel dag eerder klaar dan gepland

De werkzaamheden net voorbij de Kennedytunnel richting Gent zullen bijna een dag vroeger dan gepland klaar zijn. Rond 10 uur morgenvroeg zullen alle rijstroken opnieuw open zijn. Vanmorgen hebben de werkzaamheden voor problemen gezorgd op de Antwerpse ring, omdat er twee rijstroken afgesloten waren.
(Archieffoto)

Sinds vrijdagavond vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek op de E17 in de richting van Gent en op de R2 ten zuiden van de Beverentunnel. Die werkzaamheden zorgden voor ernstige hinder op de Antwerpse ring, omdat er vannacht en vanochtend maar een van de drie rijstroken open was.

Het goede nieuws is nu dat de hinder van kortere duur zal zijn dan voorzien. De beide werken zijn immers voorspoedig verlopen, zegt AWV, en op minder dan 24 uur tijd is 8.500 vierkante meter asfalt vernieuwd.

Vanavond en vannacht moet het asfalt nog afkoelen maar kunnen op de Ring wel al twee rijstroken opengesteld worden in plaats van één zoals eerder voorzien. Zondagochtend rond 10u zullen alle rijstroken opnieuw vrij zijn. Hiermee zijn de werkzaamheden bijna een dag eerder klaar dan oorspronkelijk gepland.

Vertraging

Deze voormiddag waren er wel grote problemen op de ring richting Gent. Tijdens de werkzaamheden 's nachts was er maar een van de drie rijstroken beschikbaar. Normaal gezien moesten tegen 9 uur vanmorgen twee rijstroken opengesteld worden voor het verkeer, maar dat was pas sinds 10.30 uur het geval. Daardoor stond er deze voormiddag een file van meer dan een uur, die na 10.30 uur langzaam begon af te nemen. 

Wie met de auto de Schelde over wilde steken, kreeg de raad een alternatief te nemen, de Liefkenshoektoltunnel of de brug in Temse. Aan de Waaslandtunnel was het ook erg druk. Het verkeer over grotere afstand, tussen Limburg en Gent bijvoorbeeld, kreeg dan weer de raad via Brussel om te rijden.